Börsnoteringar på Stockholmsbörsen 2011 

En sammanställning över företag som planerar att genomföra en börsnotering på Stockholmsbörsen under år 2011.


Qbranch - Erbjuder driftstjänster inom IT-infrastruktur och specialistkonsulter. Omsatte under 2009 423 Mkr med ett EBITDA-resultat på 45 Mkr. Novestra äger 23,3 % av aktierna och planerar att dela ut innehavet till ägarna vid en börsnotering.

Karolinska Development - Ett riskkapitalbolag med rötter i Karolinska Institutet som har en av de största portföljerna av life science-bolag i Europa. Förutom ett antal institutioner så är flera EFG Private Banks kunder aktieägare.

Semafo - Ett kanadensiskt gruvbolag som bryter guld i västra afrika. Noterat på börsen i Toronto men meddelade att man under 2011 planerar en paralellnotering på börsen i Stockholm. Uppskattningsvis 5-10 % av aktierna ägs redan av svenskar, som köpt dem via Torontobörsen.


Moberg Derma - Utvecklar dermatologiska läkemedel för behandling av vanligt förekommande hudsjukdomar. Ägarna är huvudsakligen Östersjöstiftelsen, grundarna, ledningen, viktiga experter och privata investerare. Styrelsen har planerat en börsnotering till första halvåret 2011. Uppdatering: Moberg Derma planerade att hinna med sin börsnotering under de sista dagarna av december 2010, men intresset för att delta i nyemissionen inför noteringen var inte tillräckligt stort och noteringsplanerna ställdes in.