Browsing Archive: May, 2013

Nordic Pre Market - En marknadsplats från NGM

Posted by Redaktionen on Tuesday, May 28, 2013, In : Onoterat 
NGM planerar att lansera marknadsplatsen Nordic Pre Market. För nordiska entreprenörsbolag som planerar en framtida börsresa men ännu inte är redo, öppnar NGM inom kort en ny förmarknad till börsen. Här kommer bolagen in i en publik miljö under börsliknande former med krav på löpande information om verksamheten och kan då börja bygga upp börskompetens och renommé på kapitalmarknaden. Till bolagen på förmarknaden knyts professionella rådgivare som stöd.


Continue reading ...
 

Bra utdelningsaktier och hur man värderar dem

Posted by Redaktionen on Monday, May 6, 2013, In : Aktier 
Att investera i utdelningsaktier kan vara en mycket bra strategi. De tenderar att ge en bra avkastning över tid. Men hur väljer man ut vilka man ska köpa? En bra utgångspunkt kan vara att titta på utdelningsaktier som fonder köper mycket av, då är det professionella aktörer som har gjort sin analys och satt pengar på analysen.

För dig som vill göra din egen grundliga analys så finns här en genomgång av hur man värderar utdelningsaktier med Gordons Growth Model. Du måste visser...
Continue reading ...
 

Tethys Oil noterat på Stockholmsbörsen

Posted by Redaktionen on Friday, May 3, 2013, In : Notering 
Igår var första dagen för Tethys Oil på Stockholmsbörsen, eller Nasdaq OMX Nordic Stockholm Mid Cap som det heter i något mer formella termer. Efter en framgångsrik utveckling för bolaget så tog de steget upp från First North. Nasdaq OMX intervjuade företagets VD i samband med noterigen. Se intervjun.


Continue reading ...
 
 

Nyemission & Börsnotering


Aktuell information om aktier, investeringar, nyemissioner och börsnoteringar.