The Globe and Mail, en av Kanadas största tidningar, publicerade nyligen en lista på rekommenderade aktier och analytikern hade använt Ravenpacks tjänster för att välja aktier. Rekommendationen gav 3,5 % i avkastning och slog med stor marginal S&P/TSX composit index som steg 0,9 %. Denna vecka har han åter använt Ravenpacks tjänster för att sammanställa en ny lista.

"För att skapa förra månadens rekommendationer använde Mr Luo den ledande teknologin som tillhandahålls av en tjänst kallad Ravenpack, som poängsätter hundratals nyhetskällor - inklusive finansiella tickernyheter, hemsidor och bloggar - för artiklar som handlar om publikt noterade Kanadensiska företag. Ravenpack använder något som kallas "natural language processing algoritmer" för att översätta språk till poäng, vilka visar i vilken grad tonen i en nyhet är positiv eller negativ gällande ett företag.

Mr Luo kombinerade dessa nyhetssentiment-poäng med Macquaries egna EMC2-modell för kvantitativt aktieurval (stock picking) för att identifiera 12 attraktiva Kanadensiska aktier som har ett positivt nyhetsflöde.

De valda aktierna gav tillsammans en avkastning på 3,5 % under förra månaden, vilket med stor marginal slår S&P/TSX composit-index som steg med 0,9 %."