Hundmat på börsen, Wonderboo börsnoterar sig

March 26, 2024
Nu blir det hundmat på börsen. Det är premiummärket Wonderboo som noterar sina aktier på börsen (NGM Nordic SME). Företaget har redan tusentals aktieägare och inför noteringen gör man en företrädesemission och sedan kan man gissa att det blir en direktlistning, dvs ingen IPO, om man nu inte ser företrädesemissionen som en IPO.

Det är inte helt självklart att ett jättelitet hundmatsföretag som ska vara på börsen, men det är å andra sidan en väldigt konkret verksamhet, typ motsatsen till alla läkemedelsforskande bolag med sina olika faser.
 

Äntligen kommer Hernö Gin till börsen med sina aktier

March 26, 2024
Hernö Gin är en prisvinnande tillverkare av gin och har länge varit en favorit bland investerare på den onoterade aktiemarknaden. Bolaget har gjort kapitalanskaffningar där allmänheten har kunnat delta under tio år. Under dessa år har verksamheten utvecklats starkt.

Nu gör företaget en företrädesemission till snälla villkor och under andra kvartalet ska Hernö Gin-aktierna börsnoteras på First North. Med tanke på emissionen innan så blir det nog en direktnotering.

Hernö Gin ve...
Continue reading...
 

Jens Nylander vill börsnotera The Intelligence Company

March 18, 2024
Jens Nylander har fått väldigt mycket uppmärksamhet på senare tid. Först granskade han ICA och nu myndigheter. Dessa saker är dock inte huvudmålet, det är saker han gör medan han utvecklar sin plattform för affärsinformation, eller intelligence. Enorma mängder data kan processas med AI. Idag berättade Nylander att han planerar att börsnotera sitt företag som går under namnet The Intelligence Company. Och han gjorde det i en poddintervju. Det verkar inte heller vara så långt ...
Continue reading...
 

Eviga förloraren VOI har gjort en nyemission, börsnotering år bort

March 12, 2024
Elsparkcykelföretaget VOI har gjort en stor nyemission, främst för att bli av med skulder. 25 miljoner dollar kom in i kassa, men hela 85 miljoner dollar i nya aktier kom till genom kvittning av skulder. Företaget kommer självklart inte gå i konkurs, tvärt om är företaget på väg åt rätt håll. Men det har satsats så mycket pengar på detta, till så höga värderingar, att det kommer att ta många år innan detta blir något vettigt för investerarna. Företaget är helt enkelt ...
Continue reading...
 

Är Deversify en bra aktie att investera i?

March 7, 2024
Deversify noterar sina aktier på First North via skalet till det havererade bolaget Euroafrica Digital Ventures. Men det är som sagt skalet man använder, att föregående verksamhet var dålig säger ingenting om Deversify.

Deversify ser inte ut att vara ett jättebra bolag, men å andra sidan inte heller ett dåligt, utan det är ett företag som måste bevisa sin affärsmodell. Företaget har sålt flera tusen produkter, bl.a. Acetrack, till konsumenter, där produkterna ändå kostar en ...
Continue reading...
 

Vilka IPO:s som är värda att titta närmare på

February 28, 2024
Rusta var en spännande IPO, men nu är det dags att fundera på vilka andra börsnoteringar som kan bli intressanta under 2024.

  • Klarna. Det stora svenska betalföretaget kommer allt närmare en IPO på Nasdaq. Tredje kvartalet pratas det om.
  • Occlutech fick ställa in sin notering tidigare, men vill fortfarande notera sig, och är man så påstridig trots motgång tidigare så måste man verkligen anse att man har något bra.
  • Novedo. Investeringsföretaget ska göra en IPO när marknadsklimatet ...

Continue reading...
 

ManoMotion ska börsnotera sina aktier

May 13, 2023
Det spännande företaget ManoMotion ska börsnotera sina aktier senare detta år. ManoMotion är verksamt inom geststyrning, där vi även hittar noterade företag som Acconeer och Crunchfish. ManoMotion har en betydande inriktning på säkerhet inom industriella miljöer, men även sexiga områden som augumented och virtual reality. Bolaget har funnits ett bra tag men går fortfarande med förlust, så det är hyfsat modigt att tänka på en IPO när börssentimentet är som det är.
Continue reading...
 

Prostatype Genomics gör en företrädesemission till låg värdering

March 22, 2023
Prostatype Genomics gör en företrädesemission på 34,4 miljoner kronor. Det anmärkningsvärda är att det görs till pre-money-värderingen 5,7 miljoner kronor. Affärsvärlden gav IPO-erbjudandet 4 av 6 i betyg, det gjordes till 9,65 kronor per aktie, nu gör företaget alltså en emission till 0,25 kronor. Det har uppenbart inte gått bra, och just nu är det dessutom baissiga tider på börsen.

Continue reading...
 

Det går bra för Yabie som ska börsnoteras

February 12, 2023
Yabie är ett fintech-företag som planerar för en börsnotering. Nyligen meddelade Yabie att deras försäljning har ökat med 326 procent, det gör helt klart förutsättningarna mycket bra. Bolaget lyfter själva fram att 2022 var ett dåligt år, men att det för bolaget var mycket bra. Det som inte uppges i artikeln är någon uppdaterad tidsplan för noteringen av aktierna.

Det man också skulle vilja veta är hur mycket av tillväxten som är organisk, bolaget köpte nämligen flera f...
Continue reading...
 

Bra aktier för 2023

December 29, 2022
Har börjat leta efter bra aktier att investera i för 2023I tidningen Dagens industri har en lista på hela 6 bra aktier för 2023 sammanställts. Det är fyra vanliga aktier och två spac:ar.

I tidningen Affärsvärlden hittar man bland annat Cameco Corp, det största börsnoterade uran-företaget, som en bra aktie för året som nu tar sin början. Och med tanke på att världen nu börjar satsa enormt stort på kärnkraft så låter det som en rimlig investering.

Har inte hittat något i ...
Continue reading...
 

Nyemission & Börsnotering


Aktuell information om aktier, investeringar, nyemissioner och börsnoteringar.