Är Loyal Solutions en bra aktie?

May 5, 2021
Loyal Solutions gör en IPO och enligt Affärsvärldens analytiker så är det varken bra eller dåligt att köpa aktien. I en analys av emissionen så ges en neutral rekommendation. Loyal Solutions gör system för lojalitetsprogram, du vet den typen som man är med i på exempelvis SAS, shoppingcentrumet eller andra ställen. Man verkar tycka verksamheten är hyfsat intressant men att värderingen är för hög.
 

Låsföretaget Zesec ska göra en IPO på börsen

May 5, 2021
Zesec gör uppkopplade lås som man kan styra med mobilen och ska nu göra en IPO på NGM Nordic SME-börsen. De har precis skrivit ett stort avtal och det finns helt klart en trend på marknaden åt detta håll. Kan dock samtidigt känna att de traditionella låsen fungerar bra trots sin enkelhet, känner mig på något sätt säkrare med ett lås som inte är uppkopplat på internet.

Continue reading...
 

En paus från börsen med Allsvenskan och odds

April 28, 2021
Ibland behöver man ta en paus från börsen och vad kan då vara bättre än fotboll. 11343 bloggar om fotboll med fokus på Allsvenskan och hur oddsen ser ut för matcherna. Man kan väl se likheter mellan odds och börsen när det gäller att analysera, men man kan ju även se det mer som underhållning. När man tänker på det kanske det kan bli lite besök på fotbollsmatcher när denna pandemi tar och lägger sig.
Continue reading...
 

Elicera närmar sig en IPO

April 28, 2021
Elicera Therapeutics är ett cell- och genterapibolag i klinisk fas som planerar för en IPO på Nasdaq First North Growth Market. Sannolikt sker noteringen i slutet av andra kvartalet även om bolaget håller tidsplanen öppen för sommaren. Intressant är att Jamal El-Mosleh är tillbaka i vd-rollen hos ett bolag som ska noteras, han har lyckats bra tidigare. Det verkar vara G&W som är bolagets rådgivare.

Continue reading...
 

Stort intresse för Star Vaults spel Mortal Online 2

March 22, 2021
Star Vault som är noterat på NGM Nordic SME ska hålla ett stort stresstest för sitt spel Mortal Online 2 och intresset har den senaste tiden ökat rejält. Två stora youtubers spelade spelet för några dagar sedan vilket spred budskapet om spelet väldigt brett. Även Star Vault aktiekurs har den senaste tiden gått uppåt.


Continue reading...
 

PMD Device Solutions ska göra en IPO av sina aktier i Sverige

March 4, 2021
Det verkar som att PMD Solutions ska göra en IPO i Sverige där man listar sina aktier på First North, för varför skulle man annars presentera sig för allmänheten i Sverige på ett småspararevent i Sverige? Företaget ska tydligen vara lönsamt och ha en stor potential, en kombination man sällan ser i den typen av bolag vid notering. Återstår att se vad som står i prospekt och liknande dokument när det blir aktuellt.Continue reading...
 

För dig som handlar med Bitcoin

March 3, 2021
Long Life Trading tittar närmare på Bitcoin för dig som handlar med valutan på blockkedjan. Han tittar mycket på grafer och hur det har sett ut tidigare för att kunna säga något om framtiden. Men en sak är helt klart, Bitcoin är inte för den som är nervös av sig, för kursutvecklingen är vild.


Continue reading...
 

Lady Luck Games noterar sina aktier på Nasdaq First North

March 3, 2021
Lady Luck Games utvecklar slots som sedan distribueras till online-casinos. Nu planerar företaget att notera sina aktier på Nasdaq First North. Bolaget är ungt men verkar ha viss framgång redan. En branschkollega till Lady Luck Games är Fantasma Games och även de ska notera sig på First North och gör just nu en IPO. För någon som inte har koll på branschen så ser bolagen rätt lika ut men där Lady Luck Games spel ser ut att finnas på lite fler ställen.Det verkar vara en rätt t...
Continue reading...
 

House of Rosés ska notera sina aktier

February 10, 2021
House of Rosés som står bakom Bodvár med en serie rosé-viner ska notera sina aktier på First North. Det är inte vidare vanligt med vinföretag på den svenska aktiemarknaden så det kan bli ett intressant tillskott. Själv har jag rätt dålig koll på rosévin och kan inte säga så mycket om produkten, men får väl studera saken närmare till sommaren. Noteringen är planerad till andra kvartalet i år.Continue reading...
 

Nimbus noterar sina aktier på toppen

February 6, 2021
Nimbus gör en notering av sina aktier mitt i toppen av den corona-drivna försäljningstoppen. Det är idag ett bolag som har flera olika varumärken inklusive Flipper. Analytikerna tycker att erbjudandet är bra. Stora motorbåtar känns inte vidare ESG-anpassat men fonder investerar, så man får förmoda att de gjort en tolkning att det är ESG.Continue reading...
 

Nyemission & Börsnotering


Aktuell information om aktier, investeringar, nyemissioner och börsnoteringar.