ManoMotion ska börsnotera sina aktier

May 13, 2023
Det spännande företaget ManoMotion ska börsnotera sina aktier senare detta år. ManoMotion är verksamt inom geststyrning, där vi även hittar noterade företag som Acconeer och Crunchfish. ManoMotion har en betydande inriktning på säkerhet inom industriella miljöer, men även sexiga områden som augumented och virtual reality. Bolaget har funnits ett bra tag men går fortfarande med förlust, så det är hyfsat modigt att tänka på en IPO när börssentimentet är som det är.
 

Prostatype Genomics gör en företrädesemission till låg värdering

March 22, 2023
Prostatype Genomics gör en företrädesemission på 34,4 miljoner kronor. Det anmärkningsvärda är att det görs till pre-money-värderingen 5,7 miljoner kronor. Affärsvärlden gav IPO-erbjudandet 4 av 6 i betyg, det gjordes till 9,65 kronor per aktie, nu gör företaget alltså en emission till 0,25 kronor. Det har uppenbart inte gått bra, och just nu är det dessutom baissiga tider på börsen.

Continue reading...
 

Det går bra för Yabie som ska börsnoteras

February 12, 2023
Yabie är ett fintech-företag som planerar för en börsnotering. Nyligen meddelade Yabie att deras försäljning har ökat med 326 procent, det gör helt klart förutsättningarna mycket bra. Bolaget lyfter själva fram att 2022 var ett dåligt år, men att det för bolaget var mycket bra. Det som inte uppges i artikeln är någon uppdaterad tidsplan för noteringen av aktierna.

Det man också skulle vilja veta är hur mycket av tillväxten som är organisk, bolaget köpte nämligen flera f...
Continue reading...
 

Bra aktier för 2023

December 29, 2022
Har börjat leta efter bra aktier att investera i för 2023I tidningen Dagens industri har en lista på hela 6 bra aktier för 2023 sammanställts. Det är fyra vanliga aktier och två spac:ar.

I tidningen Affärsvärlden hittar man bland annat Cameco Corp, det största börsnoterade uran-företaget, som en bra aktie för året som nu tar sin början. Och med tanke på att världen nu börjar satsa enormt stort på kärnkraft så låter det som en rimlig investering.

Har inte hittat något i ...
Continue reading...
 

Rosa vätgas är fossilfri

December 29, 2022
Världen satsar stort på vätgas och förutom en stor satsning på grön vätgas så är rosa vätgas en intressant utveckling. Båda formerna använder elektrolys av vatten, skillnaden är källan till elektriciteten, men båda är fossilfria.

När det satsas allt mer på vätgas, för att göra allt från fossilfritt stål till kemikalier så behöver marknaden satsa på många olika sätt att producera gasen.
Continue reading...
 

Ett samtal mellan Zeptagram och Telos

November 18, 2022

Ett samtal mellan Zeptagrams vd Christina Löwenström och Telos Foundations The Big Gooey. Zeptagram låter vem som helst investera i musikrättigheter, där man erbjuder allt från helt nya artister till stora megastjärnor. Just nu gör Zeptagram en IPO med traditionella aktier.


Continue reading...
 

Better Globe ska börsnoteras

November 15, 2022
Better Globe ska börsnotera sina aktier under företagsnamnet Tree Partner Solutions AB. Företaget som har lånat enorma summor pengar för att plantera träd i Afrika säger att de har fått problem och därför måste konvertera alla lån till aktier och sedan vänta tre år på att börsnotera dem. Det finns en stor riks att detta kommer bli kontroversiellt och således svårt att förverkliga, speciellt börsnoteringen.
Continue reading...
 

Volkswagen verkar vara en bra elbil

November 4, 2022
Volkswagen verkar göra riktigt bra elbilar. Har provkört VW ID.3 och VW ID.4 med mycket bra resultat. Pratat med några som redan äger och de har också bara gott att säga. Har hittills bara kört traditionell bil, men vid nästa nya bil så tar jag steget. Kommer inom kort att få parkeringsplats med laddkontakt så det förenklar det hela. Om nu bara elpriset kan komma tillbaka till lite rimligare nivåer så blir det ännu bättre.
Continue reading...
 

ANTCO Investment Group investerar i blockchain-företaget Vorto

November 4, 2022
ANTCO Investment Group är ett investmentbolag som har planer på att notera sina aktier. Nu har företaget precis investerat i blockchain gaming-företaget Vorto. Även om det är en svacka inom crypto i största allmänhet så fortsätter gaming-vertikalen inom crypto att växa och stora pengar investeras. Vorto Gaming verkar utveckla både egna spel och en plattform där olika företag kan driva sina spel på. Någon form av Steam för blockchain-spel, men där plattformen även står för...
Continue reading...
 

Enexis planerar att notera aktierna

October 5, 2022
De välkända profilerna David Bonnier och Amaury de Poret planerar att notera Enexis aktier på First North. Verksamheten är att investera i företag inom legal cannabis. Redan i slutet av april i år offentliggjorde man en plan på notering, en så kallad intention to float och strax efter blev man även intervjuad i Techcrunch. Men aktiemarknaden har varit extremt trist i år så det känns rimligt att man väntar med noteringen till att det blir bättre.Continue reading...
 

Nyemission & Börsnotering


Aktuell information om aktier, investeringar, nyemissioner och börsnoteringar.