Browsing Archive: November, 2010

Nyemission i Accelerator och notering av PledPharma

Posted by Redaktionen on Tuesday, November 30, 2010, In : Nyemission 

Accelerator som är noterat på Aktietorget gör just nu en nyemission. Efter det kommer företaget att dela ut dotterbolaget PledPharma och notera det på First North. Accelerator har tidigare noterat optioner för det delägda dotterbolaget SyntheticMR på Aktietorget.
Continue reading ...
 

Moberg Derma introduceras på börsen

Posted by Redaktionen on Saturday, November 27, 2010, In : Nyemission 

Läkemedelsbolaget Moberg Derma gör en nyemission och introduceras där efter omgående på börsen. I videon nedan kan du se företagets VD presentera företaget och varför det kan vara en intressant investering. Läs mer om Moberg Dermas emissionsvillkor. Är det en aktie som passar din portfölj?


Continue reading ...
 

Alternativa investeringar - The Forest Company

Posted by Redaktionen on Friday, November 26, 2010, In : Nyemission 

CNBC uppmärksammar skog som en alternativ investering och intervjuar bland annat The Forest Company. The Forest Company drivs av svenskar och planerar en börsnotering på Stockholmsbörsen.Continue reading ...
 

Eniros nyemission - 52 öre per aktie

Posted by Redaktionen on Thursday, November 25, 2010, In : Nyemission 

Eniro offentliggjorde igår kväll villkoren för sin företrädesemission. Många hade tidigare spekulerat kring att Eniro skulle sätta en skamligt lågt aktiepris kring 1-2 kr. Det blev betydligt brutalare än så, närmare bestämt 52 öre. För varje aktie man äger får man köpa 30 nya. Dvs om man äger aktier och inte agerar kommer man att få hela sin tidigare investering utraderad.

Gå till Nyemissioner och läs villkoren för Eniros nyemission och ladda hem prospektet.


Continue reading ...
 

Intervacc - Nyemission och planerad notering

Posted by Redaktionen on Wednesday, November 24, 2010, In : Nyemission 

Företaget Intervacc gör nu en nyemission på 30 miljoner kronor. Företagets rådgivare för erbjudandet är Alternativa Aktiemarknaden.

Intervacc är ett svenskt företag inom life science. Utvecklingen är fokuserad på vacciner inom djurhälsovård. Företaget är i slutfasen av många års forskning och utveckling av ett vaccin Strangvac mot hästsjukdomen kvarka. Ett prototypvaccin med god skyddseffekt och utan biverkningar har tagits fram. I nästa skede planeras utveckling av vacciner...
Continue reading ...
 

Mineral Invest siktar på Stockholmsbörsen

Posted by Redaktionen on Saturday, November 20, 2010, In : Notering 

Mineral Invest som idag är listat på Aktietorget har bekräftat att de planerar att byta lista och notera aktien på Stockholmsbörsen. Någon specifik tidsplan har man dock ännu inte kommunicerat.

Läs mer om Mineral Invests börsplanerContinue reading ...
 

Remium intervjuar Starbreeze om deras nyemission

Posted by Redaktionen on Friday, November 19, 2010, In : Nyemission 

Starbreeze ska göra en företrädesemission och i samband med det så har företagets VD blivit intervjuad av Remium. Det är en videobaserad intervju där vi får svar på ett flertal frågor om vad nyemissionen syftar till.

Se intervjun om Starbreeze nyemission


Continue reading ...
 

Guldbolaget Norplat Resources ska noteras

Posted by Redaktionen on Friday, November 19, 2010, In : Notering 

Norplat Resources är ett nytt bolag grundat av Archelon Mineral. Företaget ska förvärva ett prospekteringsprojekt på Kolahalvön i Ryssland, där bland annat en lovande guldmineralisering har påträffats genom omfattande kärnborrning. Archelon planerar två nyemissioner för Norplat Resources, för att sedan notera företaget under 2011.

Läs mer om den aktuella guldmarknaden.


Continue reading ...
 

Junebud uppdaterar mål för MilMo

Posted by Redaktionen on Thursday, November 18, 2010, In : Notering 

Spelföretaget Junebud som är noterat på Aktietorget meddelar att man uppdaterat sin målsättning gällande användartillväxt för sitt browserspel MilMo och break-even för Junebud. Enligt styrelsens bedömning är den rimliga målsättningen 200 000 månatliga aktiva användare av MilMo och break-even under första kvartalet 2011.

Efter en inventering av företagets resurser och existerande avtal har styrelsen valt att skjuta fram målsättningen från 200 000 månatliga aktiva användar...
Continue reading ...
 

Pär Hedberg, VD och grundare STING

Posted by Redaktionen on Thursday, November 18, 2010, In : Onoterat 
Se videon där Pär Hedberg, VD och grundare av affärsinkubatorn STING. STING hjälper innovatörer och entreprenörer att snabbare bygga internationella tillväxtbolag. I denna video berättar han om STINGs affärsutvecklingsstöd.

Continue reading ...
 

HC Holding - Effnet Header Compression noteras på First North

Posted by Redaktionen on Thursday, November 18, 2010, In : Notering 

Effnet Holding AB placerar Effnet AB i ett nytt dotterbolag kallat HC Holding AB, som man sedan noterar på First North. Det bolag kommer att innehålla Effnets verksamhet inom Header Compression. Effnets andra verksamhet kommer att finnas kvar i Effnet Holding, som kommer att byta namn till Factum Electronics Holding AB.

Läs mer om noteringen av HC Holding AB.


Continue reading ...
 

Riktad nyemission i Altero

Posted by Redaktionen on Wednesday, November 17, 2010, In : Nyemission 

Altero som är noterat på Aktietorget gör en riktad nyemission på 3,85 Mkr till Zinovation AB (Hans Ekman - VD), Laitis Handels AB (Mats Nilstoft - Styrelseledamot), Thomas Stenberg (Styrelseordförande), Fredrik Strand (Styrelseledamot), Jonas Källmén (CFO), Martin Jervill (VD Dotterbolag). Samt till en mindre utvald krets investerare där de största är Banque Invik S.A. Luxembourg - för kunders räkning, Nordea Bank S.A. Luxembourg - för kunders räkning, Dexia Banque International...
Continue reading ...
 

Kopylovskoye gör en nyemission

Posted by Redaktionen on Wednesday, November 17, 2010, In : Nyemission 

Kopylovskoye
som är noterat på First North gör en nyemission. Emissionen görs med företrädesrätt för befintliga aktieägare och är på 64,8 Mkr. Dessutom erhåller de som deltar teckningsoptioner, som kan ge bolaget ytterligare 26,8 Mkr.

Läs mer om nyemission i Kopylovskoye


Continue reading ...
 

Så fungerar en ponzi scam

Posted by Redaktionen on Saturday, November 13, 2010, In : Film 

Ponzi
-bedrägerier är förvånansvärt vanliga och bedragarna tjänar ofta stora pengar. Den mest kända ponzi-bluffen var den som drevs av Bernard Madoff som lurade investerare på hundratals miljarder. När Madoff avslöjades så fick många upp ögonen och till följd av detta så avslöjades många fler stora bluffar.

På AlltOmMarknaden.se finns två bra videofilmer. Den första är en 10 minuter lång förklaring av hur en ponzi scam fungerar. Den andra filmen är en hel dokumentär om ...
Continue reading ...
 

Mindark presenterar en ny planetpartner - Arkadia Studios

Posted by Redaktionen on Wednesday, November 10, 2010, In : Onoterat 

Mindark presenterar nu ytterligare en planetpartner som ska använda deras Entropia Universe-plattform för att lansera sitt eget onlinespel. Den nya partnern heter Arkadia Studios och deras onlinespel heter Planet Arkadia. Företaget grundades tidigare i år och är baserat i Singapore, med utvecklare från runt om i världen.


Det framgår inte hur länge Arkadia Studios har arbetat i det tysta med spelet. Deras tidsplan är att lansera Planet Arkadia under första halvåret 2011, vil...
Continue reading ...
 

Domsjö Fabriker överväger en börsnotering

Posted by Redaktionen on Tuesday, November 9, 2010, In : Notering 

Domsjö Fabriker, det traditionella massabruket med pappersmassa som huvudprodukt har blivit ett avancerat bioraffinaderi som förädlar den förnybara virkesråvaran till produkter med stark miljöprofil. Företaget vill nu göra större investeringar och utvärderar olika alternativ för att säkra en investeringsförmåga på 4 miljarder kronor.


Företagets VD Malcolm Norlin säger att man överväger en börsnotering för att få in det kapital man söker. Han är dock samtidigt nå...
Continue reading ...
 

Devicom gör en omvänd vinstvarning

Posted by Redaktionen on Tuesday, November 9, 2010, In : Notering 

Den lilla teleoperatören Devicom som är noterad på Aktietorget meddelade under torsdagen förra veckan en omvänd vinstvarning. Resultatet under det tredje kvartalet kommer att vara så pass positivt att det även gör att hela perioden 1 januari - 30 september 2010 blir positivt. Bolaget meddelar även att de kommer att bibehålla resultatet under fjärde kvartalet och hela 2011.

Orsaken till det förbättrade resultatet är att det förlusttyngda MyCosmik-projektet tidigare i år sattes i...
Continue reading ...
 

Förklaring av fractional reserve banking

Posted by Redaktionen on Saturday, November 6, 2010, In : Film 

Undrar du över hur fractional reserve banking fungerar? Här är en video som förklarar fractional reserve banking och multiplikatoreffekten. Samt även en introduktion till penningmängden.

Det finansiella system vi har är under kraftig kritik. Det är allt fler som förespråkar en återgång till att alla pengar ska vara uppbackade av guld.


Continue reading ...
 

Cefour Wine & Beverage Partihandel noteras på Aktietorget

Posted by Redaktionen on Saturday, November 6, 2010, In : Notering 

Cefour Wine & Beverage Partihandel ska noteras på Aktietorget. Företaget startade med en idé om att förenkla hanteringen vid utskänkning av alkoholhaltiga drycker utan att för den skull göra avkall på dryckesupplevelsen.

Bolaget har idag egen produktionsanläggning och lanseringsstrategi för att tillgodose marknadens av drickfärdiga engångsglas, fyllda med vin, snaps och avec. Cefours ”pre-filled koncept” har redan fått otroligt bra positiv respons och kommer inom ko...
Continue reading ...
 

Aktieanalys av Genesis IT

Posted by Redaktionen on Saturday, November 6, 2010, In : Notering 

Axier Equities har gjort en aktieanalys av Genesis IT. Genesis IT noterades på Aktietorget den 11 oktober 2010 efter att tidigare ha handlats på HQ Techmarket. Nedan kan du läsa en sammanfattning av analysen.
  • Marknaden för IP-bevakning beräknas växa med 27 procent per år enligt Gartner
  • Genesis värderas till P/E 10, långt under konkurrenterna
  • Återförsäljaravtal med Skanska Electro, G4S och YIT
  • Värderas under kassan och bokfört eget kapital
  • Skuldfritt och lönsamt
ASP-leverantören Gene...
Continue reading ...
 

Bahnhof planerar en notering på Stockholmsbörsen

Posted by Redaktionen on Tuesday, November 2, 2010, In : Notering 
Bahnhof som idag är noterat på Aktietorget planerar att byta lista och notera sig på Stockholmsbörsen. Det ser ut att bli en notering under andra halvan av 2011. Företaget är just nu fullt upptaget med att expandera och vill just nu inte stjäla ledningens tid med en omfattande noteringsprocess.

Bahnhof är ett verkligt intressant företag. Omsättningen ökar kontinuerligt och hela tiden med en bra vinstnivå.

Följ Bahnhofs noteringsplaner på Stockholmsbörsen.

Ett område som Bahnhof ...
Continue reading ...
 

Filippa K planerar en börsnotering

Posted by Redaktionen on Monday, November 1, 2010, In : Notering 

Novax gjorde sin första investering i modeföretaget Filippa K under 2005 och äger idag 55 % av aktierna. Nu har man börjat planera för en exit genom att börsnotera företaget på Stockholmsbörsen.

Läs mer om noteringsplanerna av Filippa K Group AB


Continue reading ...
 
 

Nyemission & Börsnotering


Aktuell information om aktier, investeringar, nyemissioner och börsnoteringar.