Browsing Archive: December, 2011

De 20 bästa aktierna för 2012 - Joel Greenblatt

Posted by Redaktionen on Thursday, December 29, 2011, In : Aktier 
Joel Greenblatt är professor på Columbia Business School och grundare av investeringsbolaget Gotham Capital. Han har tagit fram en formel för att välja ut de bästa aktierna, och hans modell har visat sig ge mycket bra resultat, år efter år. Dagens Industri har applicerat hans formel på Stockholmsbörsen och fått fram nedanstående 20 aktier för år 2012. Aktier som enligt modellen ska hållas i ett år, där man sedan gör ett nytt urval.
 
1.      Astra Zeneca
2.      Höganäs
3.     ...

Continue reading ...
 

Daytrader - Aktiv aktiehandel

Posted by Redaktionen on Thursday, December 22, 2011, In : Aktier 
Under 90-talet skedde ett teknikskifte som gjorde att de som handlade med aktier själva kunde lägga sina order via datorer. Tekniken var till en början riktad till aktiva aktiehandlare, med syftet att öka handel och courtage intäkter. Men teknikutvecklingen gjorde att nya beteenden föddes, ”Daytradern” växte fram och marknadens omsättning tiodubblades. De som tidigare handlat på traditionellt sätt genom en mäklare fortsatte göra så, medan en ny generation som aldrig tidigare ...

Continue reading ...
 

Aktiemarknaden och algoritmhandel

Posted by Redaktionen on Thursday, December 22, 2011, In : Aktier 
Aktiemarknaden har gått från så kallad golvhandel under 80-talet, till enklare elektronisk handel under 90-talet och därefter till internetbaserad handel under 00-talet. Banker och institutioner använder idag datorer för att utföra handel helt automatiskt, så kallat algoritmhandel, och man uppskattar att 60 procent av all handel i USA utgörs av algoritmhandel.

För privatkunder har teknikutvecklingen inneburit ett maktskifte där kunden har stora möjligheter att själv öka sin avkas...
Continue reading ...
 

Diagram över priset på guld i norska kronor

Posted by Redaktionen on Sunday, December 18, 2011, In : Råvaror 
Här är ett diagram över priset på guld i norska kronor. Vi får ofta priset gold i dollar, men med tanke på hur mycket dollarna har rört sig mot norska och svenska kronan så blir skillnaden ganska stor under perioder. Se även vårt tidigare inlägg om David Morgans prognos att priset på gold skulle falla under 1600 dollar, det var ingen dum prognos.


Continue reading ...
 

Guldpris just nu - Graf

Posted by Redaktionen on Friday, December 16, 2011, In : Råvaror 
Graf över guldpriset just nu. Priset på guld har haft ett markant fall de senaste tre dagarna. Marknaden är helt klart skakig kring hur den fortsatta utvecklingen kommer att vara. Nedan är en graf från GoldMoney Foundation som visar grafer över priset under de tre senaste dagarna. Prisutvecklingen på gold de senaste 5 åren, tom 2011, har däremot varit en fenomenal uppgång. 


Continue reading ...
 

Dannemora Mineral öppnar gruvan

Posted by Redaktionen on Tuesday, December 6, 2011, In : Råvaror 

Dannemora Mineral har nu återöppnat gruvan som de under en längre tid har arbetat med. De första gruvarbetarna är nu på plats. Det är spännande att se hur de tidigare nedläggningarna och avfolkningen av orter har förbytts i att gamla gruvor återstartas och nya startas, och nya arbetsplatser tillförs. Det är något av en gruvboom som Dannemora Mineral är en del av.
  

Continue reading ...
 

Nordic Iron Ore

Posted by Redaktionen on Sunday, December 4, 2011, In : Aktier 

Nordic Iron Ore meddelade den 4 december 2011 att resultatet av deras PEA-studie (Preliminary Economic Assessment) visar på ett positivt utfall. Studien gäller tillgångarna Blötberget och Håksberg som Nordic Iron Ore äger.
 
 
Vi har tidigare skrivit om att gruvbolaget Nordic Iron Ore planerar att notera sig på First North. Tidsplanen har dock förskjutits något, från andra halvan av 2011 till år 2012.

Continue reading ...
 
 

Nyemission & Börsnotering


Aktuell information om aktier, investeringar, nyemissioner och börsnoteringar.