Browsing Archive: January, 2012

Kiruna Iron genomför börsnotering

Posted by Redaktionen on Tuesday, January 31, 2012, In : Aktier 

Kiruna Iron gör en börsnotering på AIM i London under andra kvartalet 2012. Som namnet antyder är Kiruna Iron aktivt inom järnmalm i Kiruna. Företaget har gjort en kapitalanskaffning under januari 2012 och planerar sedan för en större nyemission under andra kvartalet inför börsnoteringen.


Kiruna Iron är ett dotterbolag till Scandinavian Resources, det är intressant att se hur utländska gruvbolag lockas till Sverige, till delar av Sverige som tidigare fått statliga bidrag för att...
Continue reading ...
 

En förklaring av återpantsättning

Posted by Redaktionen on Sunday, January 22, 2012, In : Aktier 

Återpantsättning (re-hypothecation) används bland annat av banker för finansiella instrument. Det användes bland annat för att strukturera upp bankers tillgångar efter finanskraschen, men var också i hetluften när MG Global kraschade. Se videon där återpantsättning (re-hypothecation) förklaras på ett enkelt sätt.
Continue reading ...
 

Nils-Erik Sandberg om olja

Posted by Redaktionen on Saturday, January 21, 2012, In : Råvaror 
Nils-Erik SandbergJordanfonden kommenterar priset på olja, i samband med att USA och övriga världen hotar med oljeembargo mot Iran. Han tar även upp vad som krävs för att oljebolagen ska börja ge sig ut på jakt efter den dyrare oljan.

 

 
Continue reading ...
 

MyCab International gör expansiv nyemission

Posted by Redaktionen on Sunday, January 15, 2012, In : Nyemission 

Mycab är aktivt inom reseindustrin där företaget genom avancerad IT-teknologi kopplar ihop taxibilar runt om i världen med de traditionella bokningssystemen för flyg. MyCab gör ny en nyemission för att sätta ytterligare fart på tillväxten och kommer att listas på Aktietorget den 8 mars 2012. Det ser ut att bli ett riktigt spännande tillskott som Aktietorget får med MyCab.


Continue reading ...
 
 

Nyemission & Börsnotering


Aktuell information om aktier, investeringar, nyemissioner och börsnoteringar.