Browsing Archive: January, 2013

Mats Jäderberg om Grand Samarkand

Posted by Redaktionen on Tuesday, January 22, 2013, In : Onoterat 
Gallerian Grand Samarkand har haft en del utmaningar, men chefen för centrumet Mats Jäderberg säger att det är helt normalt när ett nytt centrum utvecklas.

Han säger till Smålandsposten

Grand Samarkand har varit i gång i runt 1,5 år nu och det tar tid för olika koncept att känna efter, finns det en marknad för mig? De här två butikerna var två nya koncept, och att de nu slår igen innebär att deras koncept inte varit tillräckligt starka och väl mottagliga.

Med tanke på hur må...
Continue reading ...
 

Ralf Nordén på Dannemora Mineral

Posted by Redaktionen on Monday, January 21, 2013, In : Aktier 
Ralf Nordén tillträdde som ny VD för Dannemora Mineral i december 2012. Han svarar i denna intervju på frågor om sig själv och om hur Dannemora Minerals verksamhet går. Han kommenterar även de problem som företaget håller på att hantera.


Continue reading ...
 

Affärsutveckling med Mats Jäderberg

Posted by Redaktionen on Monday, January 21, 2013, In : Personer 
Idag hade vi nöjet att sitta ner med Mats JäderbergCIMG International och prata om affärsutveckling. Det gällde inte något speciellt projekt, utan helt enkelt ett samtal kring erfarenheter vi har samlat på oss under åren.


Man tänker inte på det till vardags, men när man väl sitter ner och pratar så slås man av hur mycket man trots allt lärt sig och varit med om. Det blev en trevlig och mycket lång lunch som vi hoppas ska mynna ut i att vi någon gång i framtiden kan arbeta...
Continue reading ...
 

Nya Carnegiebryggeriet erbjuder aktier till investerare

Posted by Redaktionen on Sunday, January 13, 2013, In : Onoterat 
Nya Carnegiebryggeriet bjuder nu in investerare att köpa aktier i en nyemission. Det blir alltså nu möjligt att bli delägare i Stockholms nya mikrobryggeri i Hammarby Sjöstad. Erbjudandet att bli delägare riktar sig till de som är aktieägare i D. Carnegie & Co AB, men det kan man enkelt bli genom att köpa ett fåtal aktier för något öre styck. Hör med din bank eller mäklarfirma, D Carnegie handlas på Mangoldlistan, ibland även kallad beQuoted.


Continue reading ...
 

Hög aktieutdelning år 2013

Posted by Redaktionen on Saturday, January 12, 2013, In : Aktier 
Nu är det snart tid för företagets styrelser att ta beslut om utdelning och flera bolag väntas besluta om aktieutdelningar som ger hög direktavkastning år 2013. Factset är en av de aktörer som sammanställer analytikers prognoser. Tele2 förväntas exempelvis få en procentuell direktavkastning på över 10 %. Läs listan över direktavkastning på aktier år 2013.
Continue reading ...
 

Biotech-IgG och Recyctec årets kursraketer

Posted by Redaktionen on Friday, January 11, 2013, In : Aktier 
År 2013 har inletts med två riktiga kursraketer till aktier. Biotech-IgG har efter bara 1,5 veckor på det nya året stigit med 2320 procent under massiv omsättning i aktien. Recyctec Holding som noterades på årets första börsdag efter en nyemission under november har nu stigit med hela 200 procent. För en del investerare har året utan tvekan inletts enormt bra.

Läs mer om Biotech IgG och Recyctec Holding:

Biotech-IgG har stigit 2320 % i år

Uppgång på 200 % i nynoterad aktie

Continue reading ...
 

Nyintroduktion för Rocket Internet

Posted by Redaktionen on Thursday, January 10, 2013, In : Notering 
Det har kommit uppgifter om att Rocket Internet planerar en nyintroduktion på börsen. Det tyska företaget som startar nya företag på löpande band har nära koppling till Kinnevik. Kinnevik äger 25 % av Rocket Internet och har dessutom investerat i många av portföljbolagen. En nyintroduktion skulle helt klart tydliggöra värdet på Kinneviks innehav.
Continue reading ...
 

Fastighetsbolaget Amasten - Blir den en börsnotering?

Posted by Redaktionen on Tuesday, January 8, 2013, In : Notering 
Fastighetsbolaget Amasten planerar för en börsnotering genom ett omvänt förvärv av Morphic Technologies. Men nu har Amasten stämts av Fågelkilen. Nu kan man fundera kring om den planerade listningen av aktien kan bli av, eller om det snubblar på Fågelkilen. Men vi får hoppas att planerna går vidare och Amasten löser problemen på vägen.


Continue reading ...
 
 

Nyemission & Börsnotering


Aktuell information om aktier, investeringar, nyemissioner och börsnoteringar.