Browsing Archive: August, 2022

Schneider Electric om energimarknaden

Posted by Redaktionen on Saturday, August 20, 2022, In : Råvaror 
Läser om vad Schneider Electric gör på energimarknaden, jag hade tidigare inte riktigt förstått hur stora och breda de var. Här tar man bland annat upp hur energin köps in, när och hur den används samt om verksamheten drivs miljövänligt. Googlar lite och förstår att Schneider Electric köpte en stor del av ABBs elnätsverksamhet. Verkar vara ett spännande företag, inte minst som debatten i en stor del av världen just nu handlar om energi och elnät.

Continue reading ...
 

Vätgas-företaget Plagazi siktar på en notering av sina aktier

Posted by Redaktionen on Thursday, August 18, 2022, In : Notering 
Plagazi utvecklar maskiner för att göra vätgas av olika former av avfall. Företaget har under en längre tid planerat för en notering av sina aktier men de verkar ha blivit något uppskjutna. Det senaste är att rederiet Gotlandsbolaget gör en betydande investering vilket även är början på ett strategiskt samarbete. Med tanke på hur stort fokus samhället nu har på vätgas så borde företaget vara av intresse.
Continue reading ...
 

Klimator började idag handlas på First North

Posted by Redaktionen on Monday, August 1, 2022, In : Notering 
Klimator är ett företag som tillhandahåller information om väder på vägar till företag och organisationer som behöver den i sin verksamhet. För två år sedan noterades Klimator på Spotlight men flyttade idag sin notering till First North.

Continue reading ...
 
 

Nyemission & Börsnotering


Aktuell information om aktier, investeringar, nyemissioner och börsnoteringar.