Digital underhållning, och i synnerhet spel, har blivit en av de säkrare korten på börsen sedan coronavirusutbrottet. Visserligen har även spelsektorn sett kursnedgång, men inte i samma utsträckning som andra sektorer. Enligt Redeye är detta ett gott tecken på en totalt sett obalanserad marknad. 

Spelföretag kommer sannolikt att gynnas när fler och fler människor hamnar i karantän runtom i världen. Världens största plattform för PC-spel, Steam, har ökat i popularitet de senaste veckorna, och i Kina ökade utgifterna för mobilspel betydligt under utbrottet. Trots den låga inverkan på verksamheten har aktierna i många spelföretag sett avsevärda prisnedgångar.

- Vi konstaterar att prisnedgången beror på en mindre investerarrisk-aptit och inte på företagens vinstutsikter. Vi ser därför spel som en säker tillflyktsort och kommer sannolikt att se ett ökat intresse från investerarna, säger Tomas Otterbeck, techanalytiker på Redeye. 

I sektorrapporten anser analytikerna Viktor Westman och Thomas Otterbeck att digitala spel har störst tillväxtpotential. Som exempel hade Paradox Interactive en 15-procentig ökning av antalet aktiva samtidiga spelare i sina populäraste spel i helgen, jämfört med för en månad sedan. Ett annat populärt spel på Steamplattformen är Ubisofts Rainbow Six Siege. Spelet hade 22 procent fler aktiva aktörer i helgen jämfört med för en månad sedan.