Tectona Capital och investeringar i teak 

Vilka är Tectona Capital och hur går det till att investera i teak? Här får du en förklaring på denna alternativa investeringsform.

Tectona Capital

Företaget Tectona Capital AB grundades 2006 och är ett helsvenskt bolag som har sitt säte i Stockholm. Styrelsen har gedigen kunskap och erfarenhet från tropiskt skogsbruk och investeringar i teak. Tectona förvaltar och ansvarar för teakplantagen i Panama för investerarnas räkning.

Styrelsen består av Johan Eric Skålén, Martins Ilgvars Nigals, Jan Pontus Holmgren, Karl Anders Johan Larsson och Andreas Kristofer Jansson.

Att investera i teakplantage med Tectona

Tectona Capital AB erbjuder dig möjligheten att investera i teakplantage i Panama. Investeraren blir delägare i markbolaget Teak Management Inc som har lagfarten till det aktuella markområdet på 33,6 Ha. Priset per aktie idag (september 2010) är 12 000 kronor, detta motsvarar 400m² mark med 1-årig teakskog. Tectona Capital bedömer att varje aktie kommer att ge minst 100 000 kr tillbaka till investeraren vid avverkning.

Den internationellt erkända revisionsfirman Grant Thornton Sweden AB bevarar bolagshandlingar, lagfartsbevis, för ägarregister och skickar ut aktiebrev till nytillkomna aktieägare.

Prishöjningar kommer successivt att utföras i takt med att träden växer. I samband med inskickad anmälningssedel skickar Tectona Capital ut aktieöverlåtelseavtal, skötselavtal samt en inbetalningsanvisning och så snart full betalning är erlagd så erhåller du aktiebrev från Grant Thornton. Du kan självklart sälja eller överlåta dina aktier innan det är dags för avverkning.


Läs mer om investeringar

Lär dig mer om räntor och nuvärdesberäkning. Läs även om investeringar i onoterade aktier och då främst genom att köpa befintliga aktier från en annan privatperson. Om du är intresserad av guldmarknaden så läs vår artikel om guldmarknaden år 2010. Läs även om andrahandsmarknaden för strukturerade produkter.