Intervju med Jack Melcher-Claësson, Vice VD och en av grundarna till Traveas AB


Vad gör Traveas?
Vi har utvecklat TravelPlanner som helt automatiskt flyttar över all relevant information från en resenärs traditionella pappersresplan, direkt till mobiltelefonen. Via SMS får man 24 timmar före avfärd reda på vad flyget heter, exakt när det avgår samt från vilken flygplats och terminal det lyfter ifrån. Dessutom adderar vi ytterligare information som tex väder på destinationen, flygstatus samt karta till hotellet, allt samlat på ett ställe och alltid tillgängligt direkt i mobilen. På så sätt behöver resenären aldrig mer skriva ut sin resplan på papper vilket samtidigt ger ett bidrag till miljön i form av minskad papperskonsumtion.

Vilka är era kunder?
Vår övertygelse för att kunna driva stora volymer i tjänsten är att resenären får tillgång till den direkt vid bokning av sin resa. Därför är jobbar vi tillsammans med resebyråer som ger sina kunder tillgång till tjänsten, antingen per automatik eller som en tillvalstjänst. Vi jobbar idag med ett antal ledande resebyråer i Norden, både på affärs- och privatsegmentet (VIA Travel, Seat24, BIG Travel mfl). Vidare har vi vunnit världens 5:e största affärsresebyrå som kund, och tillsammans med dem rullat ut vår tjänst i Tyskland, England och Frankrike.

Hur ser marknaden ut?
Den globala flygmarknaden bestod under 2007 av totalt 4,8 miljarder flygresor. Ca 31% av dem (1,5 miljarder flygresor) stod Europa för, och ca en tredjedel av de bokningarna är gjorda via resebyråer. Traveas primära målmarknad är just resebyråer på den Europeiska marknaden. Framåt i tiden ser vi även en potentiell marknad i alla som bokar sina resor direkt via flygbolagen själva, samt resebyråer utanför Europa. Läs gärna mer om marknaden och vår målmarknad i vårt Investment Memorandum.

Vilka är era styrkor?
Vi är tidigt ute med en väldigt efterfrågad tjänst, och vi som team är oerhört säljdrivna. Vi levererar mervärden till resebyråns kunder och som en bonus tjänar resebyrån dessutom pengar på tjänsten vilket alls inte är oviktigt i tider då deras marginaler är mindre än någonsin. Men den kanske största bidragande faktorn till att vi kunna springa så fort är nog vår paketering mot resebyråerna. Den enkla transparenta och transaktionsbaserade affärsmodellen, i kombination med en mycket låg tekniskt tröskel för att komma igång har varit nyckeln. Från ett första säljmöte där resebyrån verkligen förstått alla fördelar med tjänsten kan vi vara igång med ett test inom ett par dagar, och de kan därefter lansera kommersiellt mot sina kunder ytterligare ett par 2-4 veckor bort. Svårare än så är det inte.

Hur ser Traveas ut idag och hur kommer företaget att se ut om ett år?
Vi är idag 5 personer på kontoret i Stockholm, vi tre grundare samt en tekniker och en client servicefunktion. Därtill jobbar vi tillsammans med lokala partners på de marknader vi opererar, tex Exportrådet i Tyskland och Invest in France i Frankrike. Om ett år tror jag vi jobbar på ett väldigt liknande sätt som idag, dvs vi identifierar Top 10 aktörer på en marknad från Stockholm tillsammans med en lokal partner, därefter kör vi säljresor till den marknaden och ser till att vinna ett par av nyckelkunderna först, för att sedan fylla på med mer säljresurser lokalt längre fram när de lokala referenserna redan finns. Jag tror dock att vi är ytterligare ett par 2-3 personer på kontoret i Stockholm, för att stärka upp just områdena teknik och back office.

Hur ska ni att använda kapitalet från nyemissionen ni just nu gör?
Om jag börjar med anledningen till vår emission så är den väldigt starkt knuten till att öka upp tempot i vår internationella tillväxt. Vi har som sagt redan vunnit ett antal ledande resebyråaktörer på vår hemmamarknad Sverige och övriga Norden, samt den första stora affären ute i Europa (världens 5:e största affärsresebyrå har lanserat våra tjänster i Tyskland, England och Frankrike).

Med det utgångsläget vill vi springa ännu fortare där ute på de marknader vi redan vunnit mark på, då time to market självklart är en viktig faktor för att nå framgång. Vi vet att vi har en tjänst som ligger helt rätt i tiden, vi har fått bekräftat att resenärerna är väldigt intresserade av tjänsten och vi har fått ett industriellt kvitto från att marknaden att vi ligger rätt i vår affärsmodell och prisnivå.

Att öka tempot i denna tillväxt kostar givetvis pengar. Vi jobbar som sagt idag tillsammans med bla Exportrådet och Invest in France och vi gör andra lokala aktiviteter för att på så sätt etablera kontakter med rätt person på rätt nivå hos de större resebyråaktörerna på respektive marknad. Därutöver tillkommer alla resor som sker i kölvattnet av research-arbetet då säljet måste ske människor emellan när man sitter i samma rum som dessa personer. Det är då vi är som vassast och det är så vi vunnit våra affärer hittills, vi har gott om självförtroende i säljet och det ämnar vi fortsätta med. Hittills har faktiskt ingen av de aktörerna vi kommit in rätt hos slängt ut oss, tvärtom, vår hit rate är att vi antingen är i slutfasen av en djup dialog, kommit igång med testerna eller skrivit avtal.

Detta kostar givetvis pengar att upprätthålla, men vi tror att det är mycket vunnit att kunna springa det racet nu under vår, sommar och höst 2009 än att göra det när vi är ikapp oss själva likvidmässigt på organisk väg 2010.

Avslutningsvis, vill du säga något till läsarna?
I en sådan här intervju är det såklart svårt att få med all information om oss som bolag, vår tjänst, vår strategi samt inte minst vilka vi som personer är. Det är ju vi som ska göra jobbet, ingen annan. Så jag uppmanar därför alla som vill veta mer om oss, om emissionen eller annat inför den stundande listningen vi gör på AktieTorget att komma till ett informationsmöte vi håller i Stockholm tisdag den 19:e maj, kl 18.15, i Berlinsalen på Grand Hotel. Maila bara till mans@traveas.com så reserverar vi en plats åt dig.

Har ni inte möjlighet att närvara är ni självklart hjärtligt välkomna att höra av er till mig, antingen på mail (mans@traveas.com) eller telefon (070 787 20 08).


Läs mer om Traveas notering på Aktietorget