Bra aktier för 2023

December 29, 2022
Har börjat leta efter bra aktier att investera i för 2023I tidningen Dagens industri har en lista på hela 6 bra aktier för 2023 sammanställts. Det är fyra vanliga aktier och två spac:ar.

I tidningen Affärsvärlden hittar man bland annat Cameco Corp, det största börsnoterade uran-företaget, som en bra aktie för året som nu tar sin början. Och med tanke på att världen nu börjar satsa enormt stort på kärnkraft så låter det som en rimlig investering.

Har inte hittat något i Wall Street Journal ännu, men ska gräva lite djupare. Även Financial Times borde kunna ha något intressant.
 

Rosa vätgas är fossilfri

December 29, 2022
Världen satsar stort på vätgas och förutom en stor satsning på grön vätgas så är rosa vätgas en intressant utveckling. Båda formerna använder elektrolys av vatten, skillnaden är källan till elektriciteten, men båda är fossilfria.

När det satsas allt mer på vätgas, för att göra allt från fossilfritt stål till kemikalier så behöver marknaden satsa på många olika sätt att producera gasen.
Continue reading...
 

Ett samtal mellan Zeptagram och Telos

November 18, 2022

Ett samtal mellan Zeptagrams vd Christina Löwenström och Telos Foundations The Big Gooey. Zeptagram låter vem som helst investera i musikrättigheter, där man erbjuder allt från helt nya artister till stora megastjärnor. Just nu gör Zeptagram en IPO med traditionella aktier.


Continue reading...
 

Better Globe ska börsnoteras

November 15, 2022
Better Globe ska börsnotera sina aktier under företagsnamnet Tree Partner Solutions AB. Företaget som har lånat enorma summor pengar för att plantera träd i Afrika säger att de har fått problem och därför måste konvertera alla lån till aktier och sedan vänta tre år på att börsnotera dem. Det finns en stor riks att detta kommer bli kontroversiellt och således svårt att förverkliga, speciellt börsnoteringen.
Continue reading...
 

Volkswagen verkar vara en bra elbil

November 4, 2022
Volkswagen verkar göra riktigt bra elbilar. Har provkört VW ID.3 och VW ID.4 med mycket bra resultat. Pratat med några som redan äger och de har också bara gott att säga. Har hittills bara kört traditionell bil, men vid nästa nya bil så tar jag steget. Kommer inom kort att få parkeringsplats med laddkontakt så det förenklar det hela. Om nu bara elpriset kan komma tillbaka till lite rimligare nivåer så blir det ännu bättre.
Continue reading...
 

ANTCO Investment Group investerar i blockchain-företaget Vorto

November 4, 2022
ANTCO Investment Group är ett investmentbolag som har planer på att notera sina aktier. Nu har företaget precis investerat i blockchain gaming-företaget Vorto. Även om det är en svacka inom crypto i största allmänhet så fortsätter gaming-vertikalen inom crypto att växa och stora pengar investeras. Vorto Gaming verkar utveckla både egna spel och en plattform där olika företag kan driva sina spel på. Någon form av Steam för blockchain-spel, men där plattformen även står för...
Continue reading...
 

Enexis planerar att notera aktierna

October 5, 2022
De välkända profilerna David Bonnier och Amaury de Poret planerar att notera Enexis aktier på First North. Verksamheten är att investera i företag inom legal cannabis. Redan i slutet av april i år offentliggjorde man en plan på notering, en så kallad intention to float och strax efter blev man även intervjuad i Techcrunch. Men aktiemarknaden har varit extremt trist i år så det känns rimligt att man väntar med noteringen till att det blir bättre.Continue reading...
 

Kommer Cinclus Pharmas notering bli av?

September 3, 2022
Cinclus Pharma har flera kända och respekterade aktieägare. Företaget planerar för en notering av sina aktier och det senaste är att det ska ske kring årsskiftet. Men med tillägget att marknaden ska vara bra. Frågan är hur bra man kommer kräva att marknaden ska vara och hur mycket man vågar tro att bolaget kan stå på egna ben. Hur som helst, det är alltid intressant att hålla ett öga på bolag där Bengt Julander är med.

Continue reading...
 

Schneider Electric om energimarknaden

August 20, 2022
Läser om vad Schneider Electric gör på energimarknaden, jag hade tidigare inte riktigt förstått hur stora och breda de var. Här tar man bland annat upp hur energin köps in, när och hur den används samt om verksamheten drivs miljövänligt. Googlar lite och förstår att Schneider Electric köpte en stor del av ABBs elnätsverksamhet. Verkar vara ett spännande företag, inte minst som debatten i en stor del av världen just nu handlar om energi och elnät.

Continue reading...
 

Vätgas-företaget Plagazi siktar på en notering av sina aktier

August 18, 2022
Plagazi utvecklar maskiner för att göra vätgas av olika former av avfall. Företaget har under en längre tid planerat för en notering av sina aktier men de verkar ha blivit något uppskjutna. Det senaste är att rederiet Gotlandsbolaget gör en betydande investering vilket även är början på ett strategiskt samarbete. Med tanke på hur stort fokus samhället nu har på vätgas så borde företaget vara av intresse.
Continue reading...
 

Nyemission & Börsnotering


Aktuell information om aktier, investeringar, nyemissioner och börsnoteringar.